субота, 14 жовтня 2023 р.

Сова - символ мудрості.

 З античних часів сова є символом пізнання, проникливості та мудрості, а в Китаї ще й знаком багатства.  Ця незвичайна пташка асоціюється і з  різними категоріями людей: із вченими, великі кpyглі окуляри з товстими лінзами  яких нагадують очі мудрої сови; з людьми, які ведуть нічний образ життя.

Північноамериканські індіанці, наприклад, вірили, що цей птах може прийти на допомогу, якщо потрапиш у біду. А совині пір'я вони носили з собою в якості талісманів і оберегів, оскільки шанували сов, як мудрих пророчиць. Стародавні греки і римляни однозначно співвідносили сову з мудрістю і знанням. Не випадково, символом найрозумнішої мешканки грецького пантеону богів — Афіни Паллади, є саме сова. Символом мудрості і пізнання сова стала тoму, що її природна поведінка нагадувала спосіб життя філософів, які прагнули до  усамітнення, а здатність сови бачити та чути в темряві зробили її ще й символом проникливості.

Саме тому в 1-А класі, який навчається за програмою "Інтелект України", ми провели урок-проект "В гостях  тітоньки Сови". На уроці ми читали вірші про сову, дізнавались цікаві факти про цю дивну пташку, співали пісні та виконували ритмічні малюнки "Ритми тітоньки Сови". Познайомились із творами мистецтва, створеними українськими майстрами за совиними мотивами (аксесуари, предмети вжитку, амулети, картини, скульптури). Але найцікавішим був процес створення своїми руками поробки "Тітонька Сова у дуплі". Урок пройшов на одному диханні, весело, цікаво і пізнавально. 









На уроці нам стала в нагоді чудова логоритмічна вправа-розспівка з каналу студії "Світанок"


Дуже нам сподобалось ще співати пісеньки про мудру Сову з каналу "З любов'ю до дітей"



Розглядали та насолоджувались творами мистецтва українських майстрів за совиною темою: 







ВІРШІ ПРО СОВУ

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СОВУ    

ЦІКАВІ ФАКТИ ПРО СОВУ 2

При підготовці до уроку використано також інформацію із джерел сайтів: 

https://senfil.net/index.php?newsid=159



Немає коментарів:

Дописати коментар