четвер, 6 червня 2019 р.

Яку музику слухають найрозумніші?

Це питання мене, вчителя музичного мистецтва, цікавило вже дуже багато років. Читала різну літературу, сама аналізувала (керуючись спостереженнями та анкетуваннями серед теперішніх та колишніх своїх учнів, друзів, сім'ї; публікаціями в ЗМІ, тощо)..... А от сьогодні натрапила на висновки експертів, вчених Оксфордського університету Брукса. І знаєте, що? Мої роздуми, висновки - повністю співпадають із висновками вчених Оксфорда!!!!!! Ні в якому разі не перевищую і не вихваляю свій рівень IQ))))))  Просто приємно, що мої думки рухаються в правильному напрямку!))))  Передаю зміст публікації:                                                                                   
Чи є зв'язок між музичними вподобаннями людини і його IQ? Вчені змогли відповісти на це питання.
Це питання дослідили вчені Оксфордського університету Брукса (Великобританія). Дослідження опубліковане в журналі Evolutionary Behavioral Sciences.     
Психологи вивчили музичні смаки 467 хорватських старшокласників. Добровольців також попросили пройти IQ-тест.  
Розумні люди люблять інструментальну музику
Учасники з найвищим коефіцієнтом інтелекту виявилися любителями інструментальної музики – ембієнт-електроніки, джазу і класики.
Вони також відзначили, що люблять аналізувати композиції і цінують техніку виконання.
Раніше психологи Кембриджського університету спільно з колегами з США встановили зв'язок між типом особистості людини і його музичним смаком.  
Екстраверти віддають перевагу легкій, розслаблюючій і акустичній музиці, яка "створює фон". Важкі жанри, від класичного року до електронної музики, подобаються в основному людям невротичного типу особистості.



Немає коментарів:

Дописати коментар