вівторок, 7 грудня 2021 р.

🎨🧒Цікаве навчання. Робота з пластиліном.🧒🎨

 Скажу відверто вам, друзі, що досвід роботи в школі у мене хоча і великий, вже 27 років, та все ж це був досвід роботи здебільшого тільки як вчителя музичного мистецтва. Років 10 тому почала працювати ще із старшокласниками на уроках художньої культури (і це був мій безцінний досвід і навчання і саморозвитку, дуже тішуся, що маю такий досвід). А вже 5 рік поспіль веду уроки в класах Інтелект України, де мистецтво вивчається як інтегрований курс, музичне разом з образотворчим. Працювати цікаво і дітям, і мені, хоча спочатку було досить складно звикати (ну, тут ще варто сказати, що є один мінус: тільки по пів години на кожен вид мистецтва загалом, як на мене – то дуже мало, бо саме молодші школярі потребують більше часу для розвитку через мистецтво). Пишаюся творчими дітьми, вони дуже люблять і малювати, і співати, і ліпити з пластиліну, і робити саморобки своїми руками.  


















Переважна більшість дитячих ігор і іграшок поділяються на "хлопчачі" (коліщата, машинки, пружинки) і "дівчачі" (ляльки, їх платтячка й каструльки). Але існують забави для кожної дитини, і однією з них, безумовно, є ліплення з різнобарвного й податливого пластиліну, яке не тільки розвиває координацію пальців, але й сприяє розширенню світогляду, розвитку фантазії й винахідливості дитини.

Пластилін (італ. plastilina походить від давньогрецького – ліпний) – матеріал для ліплення, що виготовляється з очищеної й тонкоподрібненої глини з додаванням воску, жирів, барвників і деяких інших речовин, які перешкоджають висиханню.

Будь-якій дитині з самого раннього віку необхідно займатися творчістю. Таким чином малюк встановлює контакт з навколишньому світом, пізнає його і вчиться висловлювати свої почуття і думки. Недооцінювати цей процес не можна.

Як правило, перші спроби самовираження дитини проявляються в іграх і спробах малювати. Також, з певного віку, малюк починає потребувати розвитку моторики. Тактильний контакт є ще одним способом пізнання світу. Крім того, він тісно пов'язаний із загальним розвитком дитини - найчастіше відстаючі діти мають ті чи інші проблеми з дрібною моторикою.

Для повноцінного розвитку дитини необхідно дати йому можливість створювати що-небудь своїми руками. Ліплення ідеально підходить в якості способу задіяти тактильні відчуття дитини і дрібну моторику.

 

Немає коментарів:

Дописати коментар