неділя, 24 жовтня 2021 р.

Творчі фантазії. Ліпимо з пластиліну.

 Будь-якій дитині з самого раннього віку необхідно займатися творчістю. Таким чином малюк встановлює контакт з навколишньому світом, пізнає його і вчиться висловлювати свої почуття і думки. Недооцінювати цей процес не можна.

Як правило, перші спроби самовираження дитини проявляються в іграх і спробах малювати. Також, з певного віку, малюк починає потребувати розвитку моторики. Тактильний контакт є ще одним способом пізнання світу.

Для повноцінного розвитку дитини необхідно дати йому можливість створювати що-небудь своїми руками. Ліплення ідеально підходить в якості способу задіяти тактильні відчуття дитини і дрібну моторику. Тому на уроках мистецтва часто використовую ліплення з пластиліну поряд із малюванням фарбами і олівцями.

Пластилін (італ. plastilina походить від давньогрецького – ліпний)- чарівний матеріал для дитячої творчості. Завжди цікаво на що перетвориться шматочок м'якого пластиліну. Щоб пластилін став м’яким його потрібно потримати в руках і розминати аж поки він не стане м’яким та еластичним.

Творчі роботи наших другокласників:

























































Немає коментарів:

Дописати коментар