неділя, 24 жовтня 2021 р.

👧👦1 клас. Вчимося малювати 🎨. Наші досягнення. 🏆💖

 Роль малювання в розвитку дитини – неабияка. Через нього дитина виражає емоції і через нього пізнає навколишній світ. Бо ж досить часто буває так, що саме у дитячих малюнках можна розгледіти майбутнє світосприйняття людини. Ну і завжди треба пам’ятати про те, що можливо у вас росте видатний художник чи художниця.

Тому найперше, що батьки і вчителі можуть зробити з таким вираженням таланту – не заважати дитині. Ба більше – направити його у потрібний напрям.

Малювання – як процес – корисне, у першу чергу, тим, що у дитини задіяні одразу фізична і розумова активність.

На перших порах у малюка викликає цікавість уже хоча б те, як олівець, ручка чи фломастер рухаються, який слід вони залишають на папері. Згодом дитина потроху приходить до розуміння того, що з допомогою олівців можна втілити на папері цілий світ! Індивідуальний, неосяжний, яскравий – тобто, такий, який притаманний їй одній.

Найперше – малювання тісно пов’язане з мисленням. Бо у процесі творчості ми задіюємо рухові, зорові, м’язово-дотикові аналізатори.

Малювання гарно впливає на розвиток дрібної моторики, пам’яті та уваги.

Образотворче мистецтво навчає не лише розвивати уяву і фантазію. Воно вчить порівнювати та аналізувати.

Малюючи, діти переносять на своєрідне полотно – з яких би підручних матеріалів воно не було зроблене – свій власний світ. Тому докладаю усіх зусиль до того, аби цей світ був насиченим, динамічним і, звичайно ж, щасливим.





































Немає коментарів:

Дописати коментар