неділю, 31 травня 2020 р.

ЗНО. Архітектура культових споруд. Світська архітектура та містобудування.

«Музика, що застигла в камені», - колись так назвав Гете архітектуру. Природно, що великий німецький письменник і вчений мав на увазі і гармонію, властиву творам обох цих видів людської діяльності. І певну гармонійну повторюваність мотивів всередині одного творіння. І, звичайно, спрямованість до вічності і великої музики, і великої архітектури.
Проте, як не кожна мелодія є мистецтвом, не кожна архітектурна споруда варта уваги мистецтвознавців. «Будинки невідомих архітекторів», хатки на курячих ніжках, заводські цехи і багато іншого ніколи не цікавили туристів і фахівців. Але як бетховенська «Ода до радості» буде звучати в століттях, так і архітектурні комплекси міст світу будуть привертати до себе тисячі сердець і очей.
У кожного міста - своя музика. Прекрасні пам'ятки архітектури в Україні вражають як очі титулованих вчених, так і звичайних туристів, мешканців України та приїжджих із далеких країн. Тому сьогодні мої ігри спрямовані вивчити і запам'ятати саме архітектурні споруди - культові та світські. 

Світська архітектура та містобудування

       

  Архітектура культових споруд

                

Я впевнена, що ви впоралися із завданнями. Бажаю вам успіхів на ЗНО!!!

Немає коментарів:

Дописати коментар