середа, 11 травня 2016 р.

Користь класичної музики для немовлят і дітей молодшого шкільного віку


Прослуховування класичної музики зі складними ритмами є ефективнішим для розвитку дитини, аніж спеціалізовані ігри. Зокрема, завдяки музиці немовлята швидше починають реагувати на мову й говорити.

Вчені з Вашингтонського університету (США) провели експеримент, у якому взяли участь 39 9-місячних дітей. Їх умовно поділили на дві групи.

Учасникам першої щодня протягом 15 хвилин давали прослухати 12 різних класичних мелодій зі складними ритмами на кшталт вальсу. 

Батьки дітей мали плескати в долоні в такт музиці. Водночас немовлят з другої групи батьки навчали за допомогою спеціальних розвивальних ігор для дітей.

За деякий час усім учасникам експерименту дали послухати два звукозаписи з музикою та мовою. У кожному з них був різкий пробіл.

Результат показали, що діти, які слухали музику, значно швидше реагували на припинення музики й мови, ніж інші немовлята.

Крім того, під час завершального тесту фахівці за допомогою магнітоенцефалографії проаналізували активність головного мозку дітей. Як виявилося, у немовлят, які слухали музику, активність в області слухової та префронтальної кори була значно вищою, ніж у їхніх ровесників з другої групи.

Це означає, що класична музика сприяє розвиткові мови у дитини і допомагає швидше розуміти її.


Джерело: Жіночий консорціум України

Немає коментарів:

Дописати коментар